Over BINN Consultancy

BINN Consultancy is een professionele, laagdrempelige organisatie in Emmen waarin het individu centraal staat. Ieder mens is immers anders. En ieder mens verdient het om met respect te worden behandeld.

Ruth

BINN Consultancy is door mij, Ruth Bruning, in het leven geroepen. Ik ben geboren en getogen in Groenlo (Gelderland).

Na mijn afstuderen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen had ik nog niet veel zin om aan het werk te gaan en ben ik Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Nadien heb ik bijna zeven jaar gewerkt in het notariaat. De eerste drie jaar als medewerker en, nadat ik de studie Notarieel Recht aan de Universiteit van Groningen had afgerond, als kandidaat-notaris.

Tijdens mijn werk in het notariaat heb ik me o.a. bezig gehouden met de afwikkeling van nalatenschappen (van het regelen van de uitvaart, ontruiming van de woning, het invullen van de aangifte erfbelasting tot de verdeling van de nalatenschapsgelden en -goederen onder de erfgenamen). Tevens heb ik regelmatig bemoeienis gehad met bewindvoeringen.

In 2010 ben ik in het notariaat gestopt en gestart met BINN Consultancy. Om verschillende redenen de financiën voor anderen regelen vond/vind ik erg leuk. Vaak bleken en blijken er, helaas, meer problemen te zijn dan alleen financiële. Vandaar dat ik na een aantal jaren alleen als bewindvoerder/inkomensbeheerder te hebben gewerkt ervoor heb gekozen om ook mentor te worden. Immers de meeste voldoening in mijn werk als bewindvoerder/inkomensbeheerder haal ik uit het contact met mensen (cliënten, hun familie, begeleiding etc.) en die contacten worden als mentor alleen maar intensiever. Je kunt nog meer voor mensen betekenen.

Na 12 jaar als bewindvoerder/inkomensbeheerder en mentor te hebben gewerkt had ik toch zin om ook weer wat in het notariaat te gaan doen. Dus sinds augustus 2021 ben ik tevens werkzaam als kandidaat-notaris. Dat doet aan mijn werk als bewindvoerder/inkomensbeheerder en mentor niet af. Nog altijd zie ik alle cliënten ongeveer iedere 3 maanden. Als mentor heb ik zelfs nog vaker contact met mijn cliënten.

Omdat de vraag naar hulp bij financiële zaken steeds groter wordt en ik graag met mensen wil blijven werken blijf ik actief binnen BINN Consultancy. 

ruth@binnconsultancy.nl