Banken voeren directe overboekingen in

Bericht geplaatst op: 04-09-2019, 11:18 uur

Klanten van zeven Nederlandse banken krijgen binnenkort geld direct op hun rekening gestort bij overboekingen van een rekening van een van deze banken. ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Knab beginnen deze week klanten over te zetten naar het nieuwe betaalsysteem. De banken verwachten uiterlijk begin juli directe betalingen bij al hun klanten ingevoerd te hebben.
 
Klanten kunnen met de invoering van de zogenoemde Instant Payments ook ‘s nachts en in het weekend direct geld overboeken. De ontvanger hoeft dan niet meer te wachten tot het geld de volgende werkdag is bijgeschreven. De nieuwe betaalmogelijkheid wordt automatisch toegevoegd aan mobiel- en internetbankieren. Klanten hoeven er zelf niets voor te doen.
De wijzigingen gelden voor alle betalingen behalve bulkoverboekingen door zakelijke klanten, waarbij meerdere overboekingen tegelijkertijd verwerkt worden. Salarisbetalingen vallen er dus bijvoorbeeld niet onder, zo legt brancheorganisatie Betaalvereniging Nederland uit.
De banken werkten sinds 2015 aan het nieuwe betalingssysteem. Begin dit jaar is een test met 1 miljoen transacties succesvol verlopen.

Bron: www.ad.nl 08-04-2019